Zo houd je je haar gezond tijdens het slapen

Je hebt je hele haarroutine achter de rug en je haar zit fabulous. Maar als je de volgende dag wakker wordt kun je eigenlijk weer opnieuw beginnen. Het pluist aan alle kanten en lijkt wel een vogelnest. Met deze tips houd je je haar mooi en gezond tijdens het slapen!

Slaap met je haar vast (maar niet te strak!)
Heb je last van gespleten haarpunten en veel klitten? Dan is het belangrijk dat je je haar vast maakt tijdens het slapen. Zorg dat het niet te strak zit, maar draag het in een losse staart of knot. Je kunt ook met een losse vlecht slapen.

Wacht tot je haar droog is
Ga niet slapen met nat of vochtig haar. Nat haar is namelijk erg kwetsbaar doordat je haarschubben open staan. Hierdoor kan je haar flink beschadigen. Wacht tot je haar helemaal droog is voordat je gaat slapen.

Slaap op zijde
Wist je dat je katoenen kussensloop de natuurlijke oliën en het vocht uit je haar absorbeert? Hier wordt je haar hartstikke droog van. Een zijden kussensloop, sjaal of bonnet is de oplossing. Zijde heeft een vochtregulerend vermogen en de gladde structuur zorgt dat er geen wrijving optreedt, wat beschadiging van je haar tegengaat. Verwar zijde trouwens niet met satijn. In tegenstelling tot zijde is satijn geen stof, maar een weeftechniek en wordt het vaak gemaakt van polyester of nylon.

Verwissel je kussensloop regelmatig
Tijdens je slaap zweet je heel wat afvalstoffen uit op je kussensloot. En niet te vergeten laat je ook een hoop huidschilfers en talg achter. Daar wil je niet op slapen en het is ook niet goed voor je haar. Verwissel je kussensloop daarom minstens 1 tot 2 keer per week.

Noodsituatie?
Toch wakker geworden met een vogelnest op je hoofd? Net zoals je met je make-up op in slaap kan vallen, kun je ook met nat haar in slaap vallen. Of je hebt per ongeluk toch met je haar los geslapen. Wat nu? Geef je haar dan wat extra liefde door het te verzorgen met een deep conditioning haarmasker. Het Rice 'n Shine rijstwater haarmasker van YIQUE Organic Cosmetics herstelt beschadigd en hoog poreus haar. Zo voelt je haar weer zijdezacht aan!

 

Terug naar blog