Proteïne versus moisture - Wat heeft jouw haar nodig?

Proteïne en moisture (vocht), je haar heeft beide nodig. Maar hoe houd je dit in balans? En hoe weet je wat de juiste verhouding is voor je haar?

Hoe weet je of je haar moisture nodig heeft?
Heb jij last van pluizig en droog haar? Dan heeft je haar waarschijnlijk hydratatie (vocht) nodig. Hiervoor kun je een vochtinbrengend haarmasker of een oliebehandeling gebruiken. Zorg er daarnaast ook voor dat je al je hydraterende producten op nat haar inbrengt, om al het vocht in te sluiten. Een andere tip is om je haarroutine af te sluiten met een sealende olie, zodat je haar het vocht beter vasthoudt.

Hoe weet je of je haar proteïne nodig heeft?
Je haar bestaat voor het grootste deel uit proteïne. O.a. verven, hitte, maar ook bepaalde weersomstandigheden kunnen je haar beschadigen. Het toevoegen van extra proteïne aan je haar zorgt ervoor dat beschadigd haar weer goed herstelt. Dit kun je doen door producten met proteïne te gebruiken in je haarverzorging. Bij een shampoo of conditioner met proteïne spoel je het product vaak te snel uit, waardoor de proteïne niet kan intrekken. Maar ook stylingproducten met proteïne raden we af, omdat de proteïne dan te lang blijft zitten. Dit vergroot de kans op een proteïne overload. Een proteïne haarmasker is de beste optie. Haarmaskers zijn vaak erg geconcentreerd waardoor de proteïne goed kan intrekken. Spoel een proteïne haarmasker altijd binnen een half uur uit, zodat je geen proteïne overload krijgt.

De juiste balans tussen proteïne en moisture
Een moisture overload betekent vaak dat je een proteïne tekort hebt. En een proteïne overload betekent dat je een vocht tekort hebt. Zorg er daarom voor dat je producten niet enkel proteïne bevatten, maar ook hydraterende ingrediënten. Het Rice 'n Shine rijstwater haarmasker van YIQUE Organic Cosmetics bevat zowel proteïne, als hydraterende oliën en ingrediënten. Hierdoor houd je je haar perfect in balans. Het hoofdingrediënt van dit haarmasker is rijstwater. Rijstwater voor je haar is erg hydraterend en reageert ook als een proteïne. Best of both worlds dus!

Terug naar blog