Feit of fabel? Alles wat je moet weten over haarmaskers

Welk haarmasker is nou echt goed voor je haar? En hoe gebruik je een haarmasker? Er is zoveel te vinden over haarmaskers, dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet.

Je kunt een haarmasker het best de hele nacht laten inwerken
Fabel. Bij een haarmasker met proteïne is het zeker niet aan te raden. Proteïne brengt de elasticiteit van je haar weer in balans. Maar te veel proteïne zorgt voor een protein overload en dat wil je niet. Laat het daarom maximaal 30 minuten intrekken en spoel het vervolgens grondig uit. Een masker waar geen proteïne in zit, kun je in principe de hele nacht laten inwerken. Maar het zal geen extra positief effect op je haar hebben. Haarmaskers zijn namelijk zo geconcentreerd dat dit niet nodig is. Volg dus gewoon de gebruiksaanwijzing voor het beste resultaat.

Een haarmasker breng je aan op gewassen, nat haar
Feit. Een haarmasker breng je aan nadat je je haar hebt gewassen met shampoo. Na het reinigen staan je haarschubben nog open, dus kun je je haar perfect hydrateren en voeden met een haarmasker. Na het uitspoelen spoel je je haar af met koud water om de haarschubben weer te sluiten. Het resultaat? Prachtige glans en veel minder pluis!

Een haarmasker is te zwaar voor dun of fijn haar
Fabel. Elk haartype heeft verzorging nodig. Al het haar op je hoofd is namelijk dood en kan zichzelf dus niet herstellen. Daarom moet je het goed verzorgen om schade te beperken en om de porositeit en elasticiteit van je haar in balans te houden. Elke week een haarmasker is dus voor elk haartype heel belangrijk. Niet elk haarmasker is geschikt om ook op je hoofdhuid aan te brengen en dit kan wel een verzwarend effect hebben voor je haar. Let hier dus goed op.

Het Rice 'n Shine rijstwater haarmasker is een proteïne masker die je absoluut niet te lang mag laten zitten. Breng het masker aan op gewassen, nat haar en laat het maximaal 30 minuten intrekken. Spoel het vervolgens goed uit en spoel af met koud water voor extra glans en minder pluizig haar. Rijstwater werkt ook heel goed voor je hoofdhuid, dus masseer het vooral goed in. Merk je dat dit toch te zwaar is voor jouw haar? Breng hem dan alleen aan in de punten. Dit verschilt echt per haartype. Heb je nog andere vragen over het gebruik van haarmaskers? Stuur ons een berichtje en we helpen je graag!

 

 

Terug naar blog