De voordelen van rijstwater voor je haar

In Nederland is rijstwater de nieuwe trend! Maar wist je dat rijstwater als haarverzorging in veel Aziatische landen een eeuwenoude traditie is? In deze blog lees je wat de grootste voordelen van rijstwater zijn voor je haar.

Rijstwater heeft veel voordelen voor je haar. Maar hoe komt dat eigenlijk? Het zit vol vitaminen, mineralen, aminozuren, antioxidanten en eiwitten die je haar sterker en gezonder maken. Je kunt rijstwater gebruiken in de lengtes van je haar, maar zeker ook op je hoofdhuid. Hieronder hebben we de voordelen op een rijtje gezet:

  • De aminozuren in rijstwater zorgen ervoor dat de haarzakjes extra worden gevoed. Dit bevordert de haargroei en maakt het haar vanaf de wortel sterker.
  • De eiwitten in rijstwater verbeteren de elasticiteit van het haar en gaan haarbreuk tegen. Hierdoor is het haar sterker en breekt het minder snel af.
  • Rijstwater bevat inositol. Dit is een vitamine-achtige stof die ook in ons lichaam voorkomt. Het herstelt de haarzakjes en zorgt voor een verbeterde haarstructuur.
  • Rijstwater bevat vitamine B en vitamine E. Deze vitamines verminderen haaruitval en zorgen voor een gezonde natuurlijke glans.
  • Rijstwater bevat natuurlijke antioxidanten, waardoor de pH-balans van je haar hersteld wordt. Dit zorgt voor natuurlijke glans en volume.
  • De mineralen in rijstwater herstellen het haar en gaan haaruitval tegen.

Rijstwater is eigenlijk de oplossing voor al jouw haarproblemen. Is jouw haar beschadigd omdat je het verft? Of gebruik jij vaak een stijltang of krultang? Misschien heb je je haar de laatste tijd gewoon niet genoeg liefde kunnen geven waardoor het droog en pluizig is. Of je hebt altijd al poreus haar gehad en tot nu toe heeft niets geholpen.

Dan raden we je aan om rijstwater een kans te geven! Voeg het eens per week toe aan je haarroutine, laat het 20-30 minuten intrekken op schoon (gewassen) haar en spoel het goed uit. Je zult na de eerste keer al resultaat zien. Na 4 tot 6 weken zie je de grootste resultaten.

Het Rice 'n Shine haarmasker van YIQUE Organic Cosmetics bevat rijstwater extract, rijst proteïne én rijst olie. De perfecte samenstelling om je haar te verwennen met al het goede dat rijst te bieden heeft! Het haarmasker bevat 99.8% natuurlijke ingrediënten en dit maakt het een perfect alternatief in plaats van rijstwater zelf maken. Daarnaast is het haarmasker verrijkt met ingrediënten zoals honing, shea butter, vitamine E en aloë vera. Dit zorgt voor een extra hydraterend effect in je haarverzorging routine!

Back to blog